عوامل و مواد غذایی که بر روی تقویت حافظه اثر میگذارند
هر چند هوش و استعداد به طور عمده زمینه ی وراثتی دارد ولی عوامل محیطی مصرفی نیز میتوان بر آن تاثیر داشته باشد،یکی از عوامل محیطی موثر بر قدرت و فعالیت مغز عوامل تغذیه ای هستند. نمونه هایی از موادغذایی که بر حافظه و عمکرد مغز تاثیر میگذارند در جدول زیل اشاره شده:
مواد غذایی | مواد موثر در بهبود حافظه | نحوه ی مصرف |
لبنیات | روزانه 3لیوان شیر و مواد معدنی مصرف شود.و مقدار مناسبی از پنیر استفاده شود | |
گوشت | آهن،ویتامین های گروه ب،روی و پروتیین | برای افزایش جذب آهن،ان را با مواد حاوی ویتامین ث نظیر لیمو ترش و گوجه فرنگی میل کنید |
ماهی | دی متیل اتانول،اسید های چرب امگا3 | در هفته یک الی دو بار میل نمایید و مصرف آن را از کودکی به صورت عادت غذایی در اورید |
میگو | فسفر،سولفور،کولین،اسید های چرب امگا3 | میتوان به عنوان وعده اصلی یا به عنوان میان وعده در سالاد ها استفاده نمود |
تخم مرغ | ویتامین های گروه ب ،منگنز،پروتیین،روی،آهن | به عنوان میان وعده یا وعده اصلی در غذاها و سالادها و دسرها استفاده شود |
جوانه گندم | ویتامین E،سلنیم،ویتامین های گروه ب | در سالاد و سوپ ها و انواع نوشیدنی ها میتوان استفاده کرد |
اسفناج | ویتامین های گروه ب و منگنز | به صورت برانی یا سالاد یا انواع خوراک میتوان استفاده کرد |
گردو | لوکین،فسفر،لیستین،روی و ویتامین E | به همراه صبحانه یا میان وعده،یا بعنوان ماده تشکیل دهنده بسیار غذاها و نوشیدنی ها میتوان استفاده شود |
بادام زمینی | کولین و روی | به عنوان میان وعده به صورت ترکیبات مختلف به همراه سایر مغزها میتوان استفاده کرد |
تخمه | فسفر،لیستین،اسید های چرب مفید | تخمه افتابگردان جایگزین مناسبی برای انواع تنقلات میباشد |
خرما | آهن،ویتامین های گروه ب،سلنیم و منگنز | ماده غذایی مناسبی برای میان وعده و ساعات مطالعه میباشد |
لوبیای سویا | کولین و لیستین | به همراه گوشت و سایر حبوبات در وعده های غذایی استفاده نمایید |