آلرژی غذایی چیست؟
آلرژی غذایی شرایطی است که فرد نسبت به ترکیبات غذایی خواص چون پروتیین ها حساسیت پیدا میکند و واکنش سیستم ایمنی به طور خفیف یا شدید خواهد بود که حتی میتواند موجب حمله های آنافیلاکتیک شده و در نهایت مرگ ظاهر گردد این حمله ها به قدری شدید است که راه عبور تنفس بسته میشود .مواد غذایی چون بادام زمینی،برخی از مغزها،غذاهای دریایی،شیر و تخم مرغ از منابعی هستند که در کودکان موجب حساسیت بالاشده و حمله های آنافیلاکتیک درآنها می تواند ظاهر گردد.والدین با مراقبت کنندگان آنها باید از اختلال آنها با اطلاع باشند و سریع قبل از رفتن به بیمارستان،آدرنالین به آنها تزریق کنند.سیستم ایمنی به گونه ای عمل میکند که مواد خارجی زیان آور را مورد حمله قرار داده و آنها را از بین میبرند.در شرایط آلرژی غذایی،بدن نسبت به برخی از ترکیبات غذایی نظیر پروتیین ها به گونه ای عمل میکند که آنها را مواد زیان آور بحساب می آیند با کاهش این منابع یا حذف آن،از واکنش ایمنی بدن اجتناب میشود.
الرژی های غذایی یا آنتی ژن ها یا مولکول های بزرگ موجود در غذا هستند که سیستم ایمنی به آنها واکنش نشان میدهد.ایمونوگلوبین E[1] نسبت به مواد خارجی واکنش نشان داده تا بدن ازآنها عاری شود.علایم آلرژی غذایی به صورت عطسه،خارش،استفراغ،تهوع،سردرد،انقباض عضلات ،آسم ظاهر میشود.دو نوع الرزی غذایی وجود دارد که عبارتند ار آلرژیهای فوری یا تاخیری.آلرژی های فوری بلافاصله پس از چند دقیقه علایم ظاهر میگردد و معمولا از انواع خطرناک و شدید هستند ولی آلرژی های تاخیری معمولا تا 48 ساعت پس از صرف آلرژی های غذایی ظاهر میشود.بیشترین ماده ی غذایی که در افراد باعث الرژی میشود پروتیین تخم مرغ است و ترکیب لیزوزیم که برخی اوقات در تهیه پنیر نیز استفاده میشود و حتی برروی برچسب های غذایی نیز نوشته نمیشود.