تغذیه در این روزهای آلوده

تغذیه در این روزهای آلوده

مصرف لبنیات برای از میان بردن آثار ذرات معلق موجود در هوا مفید است؛ اما تاثیری بر بهبود مسمومیت‌ ناشی از آلاینده‌ها همچون سردرد، تهوع، سرگیجه، تنگی نفس و… ندارد.  به خصوصمحصولات لبنی غنی از پروبیوتیک با تقویت باکتری‌های مفید بدن سبب کاهش جذب همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می‌شوند.مصرف روزانه یک عدد سیب می تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش داده و میوه هایی مانند پرتقال و توت فرنگی نیز سرشار از پکتین بوده و برای کاهش عوارض آلودگی هوا مفید هستند.

 پکتین ضد سموم موجود در هوا است و سرب موجود در هوا را جذب کرده و مانع از رسیدن آسیب به سلول های بدن می شود. ذرات سمی موجود در هوا، باعث افزایش تولید رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود. این مولکول‌های ناپایدار باعث التهاب در بدن شده و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهند. گریپ‌فروت و سایر مرکبات سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است و با خنثی کردن اثرات رادیکال‌های آزاد، از سلول‌ها در برابر آلاینده‌های مضر محافظت می‌کند.

ویتامین C را فراموش نکنید. غذاهای سرشار از این ویتامین مانند پرتقال، سیب، فلفل دلمه‌ای، گل کلم و جوانه بروکسل، التهاب‌های ناشی از آلودگی هوا را در بدن خنثی می‌کنند و مصرف آنها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

مصرف منابع غذایی  حاوی اتی اکسیدانتهای ویتامین E و سلنیم ویتامین D را پیشنهاد می‌کند. این ویتامین‌ها می‌توانند اثرات مسموم‌کننده گازهای آلاینده را خنثی کنند.

ویتامین E در روغن‌های گیاهی ، گردو ، بادام ، زیتون ، جوانه گندم ، و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد. منابع مناسب ویتامین D هم شیر ، ماهی و زرده تخم‌مرغ هستند که باید در برنامه غذایی روزانه‌تان باشند.

مصرف غذاهایی حاوی آنتی‌اکسیدان‌های سلنیوم و بتاکاروتن نیز درکاهش اثرات منفی الودگی بسیار مفیدند. سبزیجاتی مثل طالبی ، انبه ، کدو تنبل ، فلفل ، اسفناج ، کلم وزردآلو بتاکاروتن دارند. منبع غنی سلنیوم  غذاهای دریایی ، مرغ، نان و غلات سبوس‌دار و به خصوص سبوس گندم و گردو می باشند.

آب انار، چای سبز، چای سفید و قهوه به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی به دفاع بدن در برابر عوامل اکسیدکننده‌ و الودگی هواکمک می کنند.

اسید چرب امگا ۳ نیز از قلب شما در برابر اثرات مضر آلودگی هوا محافظت می‌کند.

منابع غذایی امگا ۳ شامل این خوراکی‌ها می‌شوند:

– مغزها مانند گردو و تخم کتان، سبزیجات برگ‌دار و ماهی‌ها.