فشارخون و تغذیه

فشارخون و تغذیه

در سالهای اخیر پزشکان بیشتر از گذشتگان با عوارض فشار خون بالا روبه رو هستند

ترس از فشار خون بالا بیشتر شده است اکثر اشخاص به رابطه ی بین فشار خون بالا ،تصلب شرایین و دیگر مشکلات ناشی از آن مانند:آنژین صدری،آفارکتوس میوکارد و غیر می اندیشند

اکثرا تصور میکنند که پس از شصت سالگی،فشار خون و تا حدی تصلب شرایین اجتناب ناپذیر هستند،اما با یک برنامه ی غذایی مناسب،میتوان از بیماری ها پیشگیری نمود

نباید بیش از حد از فشار خون بالا ترسید.اما در مواقع لزوم حتما باید پزشک مراجعه نمود و از تدبیر اساسی و جدی استفاده کرد

فشار خون بالا باید جدی گرفته شود زیرا فشار خون بالا نشانه ی یک سری بیماری است.تا چندی،تصور میکردند که فشار خون بالا به خودی خود یک بیماری است اما 5عامل در بالا بردن فشار خون طبیعی دخالت دارند:

1)حجم خون

2)چسبندگی

3)قدرت عضله ی قلب

4)Vaso-motricite:باز و بسته شدن شریان ها و رگ ها،با انقباض ماهیچه های صاف جداری

5)وضعیت جدار شریان ها

چگونه میتوان ازبالا رفتن فشار خون جلوگیری کرد؟

واضح است که عوامل بی شماری در بالا رفتن فشار خون دخیل هستند،این عوامل باید با دقت نزد هر  بیماری بررسی شود .اگربالا رفتن فشار خون دلیل روحی روانی داشته باشد،دادن یک رژیم غذایی یا استفاده از هرروش دیگر بی فایده است.پس از برطرف نمودن مشکلات روحی،میتوان با استفاده از یک برنامه ی غذایی به نتایج چشمگیر تری دست یافت

درهر صورتی میتوان بااطمینان گفت که یک رژیم غذایی که براساس مصرف انواع سبزیجات،صیفی جات،میوه های خام باشد،برای درمان فشارخون بسیار مفید است،زیرا در این برنامه ی غذایی میزان نمک و کلسترول پایین است و در عوض ویتامین kبه مقدار کافی به بدن میرسد

استفاده از روغن های گیاهی که حاوی مقدار زیادی اسیدهای اشباع نشده است باعث پایین آمدن کلسترول میشود

استفاده از گیاهان دارویی نیز توصیه میگردد مصرف گیاه دیق به ویژه زمستان برای معالجه ی انواع فشار خون بالا وتصلب شرایین مفید است

مصرف سیر نیز بسیار مفید است خاصیت سیر بسیار است اما بهتر است خام استفاده گردد برای برطرف کردن بوی بد سیر باید به همراه گیاهان کلروفیل دار مصرف گردد

این افراد باید از مصرف مواد غذایی دارای نمک،کلسترول و غذاهاب کنسرو شده پرهیز کنند