اوت میل و خواص آن

اوت میل و خواص آن

جو دوسر چیست؟

جو دوسر، نوعی غلات کامل است که با نام علمی Avena sativa شناخته می‌شود. این محصول، سالم‌ترین و کامل‌ترین شکل جو است که پختن آن به زمان زیادی نیاز دارد. به همین دلیل، اکثر مردم جو دوسر پرک را به آن ترجیح می‌دهند. جو دوسر پرک بافت نرم‌تری دارد و زودتر پخته می‌شود.

جو دو سر را معمولاً برای صبحانه به عنوان اوتمیل مصرف می‌کنند. در این صورت جو در آب یا شیر جوشانده می‌شود. اوت‌میل بسیار خوشمزه و چیزی شبیه فرنی است و با میل کردن آن از خواص جو دوسر بهره مند خواهید شد. از جودوسر همچنین در کلوچه‌ها، گرانولا، کوکی‌ها و سایر خوراکی‌های خوشمزه خانگی استفاده می‌شود.

فواید اوتمیل 

کاهش کلسترول و قند خون

یکی از فواید مصرف اوتمیل کاهش هفت درصدی کلسترول بد یا همان LDL و کاهش سطح قند خون می‌باشد. جو دو سر حاوی فیبر محلول و فیبر نامحلول است. فیبر محلول یک ژل چسبناک تشکیل می‌دهد که به کاهش کلسترول و تثبیت سطح گلوکز خون شما کمک می‌کند.

افزایش آنتی اکسیدان‌ها در بدن

انواع آنتی اکسیدان های معروف در جو دو سر وجود دارد که مصرف آن باعث جلوگیری از بیماری‌هایی مانند سرطان و
آب مروارید می‌شود.

تقویت باکتری‌های سالم در روده

جو دوسر می‌تواند مدت طولانی شما را سیر نگه دارد. افرادی که به دنبال لاغری هستند معمولا از مصرف کربوهیدرات دوری می‌کنند و از آن هراس دارند. اما غلات کامل می‌تواند گرسنگی را کنترل کند. فقط باید به اندازه مصرف شود. مصرف اوتمیل به همراه محصولات لبنی پروبیوتیک کاله با تقویت باکتری‌های سالم روده شما کمک خواهد کرد.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

فیبر نامحلول موجود در جو دوسر به کارکرد بهتر دستگاه گوارش و بهبود سلامت روده و درمان یبوست شما کمک می‌کند.

تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی

بلغور جو دوسر غنی از مواد مغذی حاوی تیامین، منیزیم ، فسفر، روی، منگنز، سلنیوم و آهن است در نتیجه قرار دادن این وعده غذایی در برنامه روزانه یا هفتگی‌تان به تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی بدنتان کمک خواهد کرد.

فاقد گلوتن

جو دوسر به طور طبیعی فاقد گلوتن است. اما اگر حساسیت به گلوتن دارید حتما برچسب مواد غذایی را مطالعه کرده و با تولیدکنندگان و شرکتی که از آن جو پرک را خریداری کردید، صحبت کنید. چون ممکن است جو پرک در حین مراحل تولید به گلوتن آلوده شود.

ارزش غذایی جو دو سر

جودوسر ترکیب خوبی از همه درشت مغذی‌ها و ریز مغذی‌ها را دارد. این محصول، منبع خوبی از کربوهیدرات‌ها، فیبر و پروتئین باکیفیت است. به طور کلی جو دوسر دارای ترکیب و تعادل خوبی از اسیدهای آمینه ضروری است.

فواید و خواص جو دو سر فراوان است؛ چراکه سرشار ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های مهم است. در واقع نصف فنجان (78 گرم) جو خشک حاوی موارد زیر می‌شود:

  • آهن: 9.4 درصد از نیاز روزانه
  • مس: 17.6 درصد از نیاز روزانه
  • روی: 13.4 درصد از نیاز روزانه
  • فولات: 3.24 درصد از نیاز روزانه
  • منیزیم: 13.3 درصد از نیاز روزانه
  • منگنز: 63.91 درصد از نیاز روزانه
  • فسفر: 13.3 درصد مقدار نیاز روزانه
  • ویتامین B1 (تیامین): 15.5٪ از نیاز روزانه
  • ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک): 9.07٪ از از نیاز روزانه
  • مقادیر کمتری از کلسیم، پتاسیم، ویتامین B6 پیریدوکسین و ویتامین B3 نیاسین

نکته: یک فنجان جو دو سر دارای 51 گرم کربوهیدرات، 13 گرم پروتئین، 5 گرم چربی و 8 گرم فیبر است. همین وعده تنها 303 کالری دارد. این بدان معنی است که جو یکی از مغذی‌ترین غذاهایی است که می‌توانید میل کنید و از آن لذت ببرید.

تهیه کننده : دکتر شهزادمحمدیان متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا