تغذیه سالم سوخت زندگی در جنگ با سرطان

تغذیه سالم سوخت زندگی در جنگ با سرطان


 1.تغذیه هدفمند؛ بیشتر از فقط کالری

در بیماران سرطانی، هدف اصلی صرفاً سیر شدن نیست. انتخاب غذاهایی که با کمترین حجم، بیشترین مواد مغذی را فراهم کنند، کلیدی است. پروتئین‌ها (مانند مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات) برای ترمیم بافت‌ها و جلوگیری از کاشکسی (لاغری شدید عضلانی) ضروری هستند.


۲. سوخت برای سیستم ایمنی
ویتامین‌ها و مواد معدنی خاص مانند ویتامین C، D، زینک و سلنیوم نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند. مصرف سبزیجات رنگارنگ، میوه‌ها و مغزها می‌تواند به بدن کمک کند تا با عفونت‌ها و التهاب‌ها مقابله کند.


۳. تسکین عوارض درمان؛ با قاشق، نه دارو
شیمی‌درمانی و پرتو درمانی می‌توانند باعث تهوع، کاهش اشتها، زخم‌های دهانی و تغییر طعم غذا شوند. تغذیه درمانی با راهکارهایی مانند وعده‌های کوچک، نوشیدنی‌های مغذی، و اجتناب از غذاهای تحریک‌کننده، می‌تواند این عوارض را کاهش دهد.


۴. چربی‌های مفید، دشمن التهاب
اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در ماهی‌های چرب (مثل سالمون) و تخم کتان، خواص ضدالتهابی دارند و می‌توانند به کاهش عوارض جانبی درمان و حفظ وزن کمک کنند.


۵. مکمل‌ها؛ بله یا خیر؟
در برخی بیماران، مکمل‌های تغذیه‌ای مثل نوشیدنی‌های غنی‌شده یا مولتی‌ویتامین‌ها مفیدند، اما باید با نظر متخصص تغذیه یا پزشک تجویز شوند، زیرا بعضی از آن‌ها ممکن است با درمان‌ها تداخل داشته باشند.


نتیجه‌گیری: 

تغذیه، شریک درمان است، نه مهمان ناخوانده
سرطان یک مبارزه است و غذا می‌تواند یکی از قوی‌ترین متحدان بیمار باشد. مراقبت تغذیه‌ای شخصی‌سازی‌شده به بیمار کمک می‌کند تا قوی‌تر، مقاوم‌تر و با کیفیت زندگی بهتر، مسیر درمان را طی کند.