پورین چیست ؟

پورین چیست ؟

پورین یک ترکیب ارگانیک است که در تمام سلول‌های بدن انسان‌ها و همچنین در بسیاری از مواد غذایی گیاهی و محصولات حیوانی وجود دارد. پورین موجود در مواد غذایی طی فرآیند هضم به اسید اوریک تبدیل می‌شود. علاوه بر این نقش مهمی در سنتز DNA و RNA دارد، اما زیاد بودن آن در بدن می‌تواند منجر به نقرس و مشکلات دیگر شود. اگر از نقرس رنج می‌برید، حتما می‌دانید که این عارضه چقدر دردناک است. نقرس منجر به درد و متورم شدن مفاصل می‌شود.

در صورتی که به این بیماری مبتلا هستید، باید از مصرف مواد غذایی غنی از پورین پرهیز کنید.

پورین به‌تنهایی برای سلامتی بدن مشکل ایجاد نمی‌کند. این ترکیب به‌طور طبیعی در بدن تولید می‌شود و می‌توان آن را در غذاهای مختلف هم پیدا کرد. فرآیند هضم منجر به تجزیه‌ی پورین به اسید اوریک می‌شود که میزان زیاد آن می‌تواند شکل‌گیری کریستال‌ها را به دنبال داشته باشد که در مفاصل جمع شده و منجر درد و التهاب می‌شوند. به این عارضه نقرس گفته می‌شود.

زیاد بودن اسید اوریک در بدن باعث نقرس و بیماری‌های کلیوی می‌شود. بنابراین اگر به یکی از این عارضه‌ها مبتلا هستید، بهتر است از مصرف مواد غذایی حاوی پورین زیاد خودداری کنید. منظور ما از مواد غذایی غنی از پورین فقط میوه و سبزیجات نیست.

مواد غذایی سرشار از پورین کدامند؟

  • غذاها و نوشیدنی‌های شیرین، به‌ویژه آن دسته که با شربت ذرت با فروکتوز بالا ساخته شده‌اند (مانند نوشابه‌های گازدار)
  • غذاهای دریایی
  • گوشت قرمز
  • جگر و گوشت شکار
  • غذاهای پرچرب
  • سس‌ها
  • مخمرها
  • آبجو
  • کشمش 
  • نخودفرنگی
  • قاارچ
  • موز