غذاهای ممنوعه برای افراد با مزاج گرم و تر ( مزاج دموی ) و  مزاج سرد و تر ( مزاج بلغمی )

غذاهای ممنوعه برای افراد با مزاج گرم و تر ( مزاج دموی ) و مزاج سرد و تر ( مزاج بلغمی )



افراد با مزاج گرم و تر ( مزاج دموی ) چه غذاهایی را نباید مصرف کنند؟

افراد دارای مزاج دموی ( مزاج گرم و تر ) بیش از حد از ادویه های تند( فلفل سیاه و زنجبیل خشک شده) انواع شور و خیار شور، رازیانه، نعنا، آویشن، شوید استفاده نکنند.

از مصرف زیاد گوشت خصوصا ًگوشت گوسفند، بوقلمون، جوجه مرغ چرب و جگر سیاه خودداری کنند.

غذاهای نشاسته ایی( رشته فرنگی، ماکارونی، کیک ها)، غذاهای چرب و غذاهای شیرین(کیک ها، بستنی ها، حلوا، شیره انگور، عسل)و همچنین تخم مرغ،  آجیل و خرما، توت، انجیر، کشمش، بادام، پسته، فندق، انگور، موز و انبه برای این افراد مناسب نیست.

مصرف زیاد سبزیجاتی مانند زیتون، زنجبیل، سیر، پیاز و بادمجان نیز توصیه نمیشود.

از مصرف نوشیدنی هایی مانند عصاره انبه، آب انگور، آب گرم، نمک، عسل، شکر، چای و دمنوش های گیاهی با طبع گرم پرهیز کنند


افراد با مزاج سرد و تر ( مزاج بلغمی ) چه غذاهایی را نباید مصرف کنند؟

افراد با مزاج سرد و تر ( مزاج بلغی ) بهتر است از نوشیدن آب سرد، آب همراه یا بلافاصله بعد غذا، آب در نیمه شب یا صبح ناشتا خودداری شود.از پرخوری، درهم خوری، مصرف غذاهای سنگین، خوردن غذا در زمان پری معده، خوابیدن بلافاصله بعد از غذا پرهیز شود.

مصرف زیاد ماکارونی و غذاهای رشته­ دار، نشاسته، گوشت گاو، نان باگت، پیتزا، عدس و خرمای خشک،گوشت شتر و گوشت گاو و جگر و سیرابی و مغز و زبان،نان فطیر، کلم و شلغم پخته، قارچ،شیر و لبنیات، انواع ماهی ها، انواع میوه های خام سرد و تر مثل: هندوانه و زرد آلو و آلو و شفتالو، سیب، به، گلابی، انواع سبزی های سرد و تر مثل: کاهو و خیار و اسفناج و گشنیز و خرفه و کدو، سیب، شلغم، ترب برای این گروه مزاجی توصیه نمی­شود.

دکتر سوده تیموری – متخصص طب سنتی ایرانی


دریافت نوبت اینترنتی : https://boghrat.com/dr/soudeh-teymouri