راهکارهای کنترل اشتها و کاهش میل به مصرف شیرینی

راهکارهای کنترل اشتها و کاهش میل به مصرف شیرینی

راهکارهای کنترل اشتها و کاهش میل به مصرف شیرینی

میل به مصرف مواد غذایی شیرین علاوه بر  افراد دارای اضافه وزن در بسیاری موارد در افراد با وزن نرمال هم دیده می شود . لازم است به این نکته توجه داشته باشیم که بیشترین منبع تامین انرژی روزانه ما گروه کربوهیدراتها هستند  که شکر نیز بخشی از اجرای این گروه غذایی می باشد (معمولا 55درصد از کالری روزانه دریافتی افراد از گروه کربوهیدرات ها می باشد و 10 درصد انرژی روزانه می تواند از گروه قند های ساده نظیر قند و شکر و ... تامین شود)  اما مشکل زمانی آغاز می شود که بیش از 10درصد انرژی دریافتی روزانه را از این گروه تامین می کنیم و از آنجاییکه کربوهیدراتها سبب افزایش ترشح هورمون شیمیایی سروتونین در مغز و ایجاد حس خوشایندی می گردند وابستگی فرد به مصرف قندهای ساده به مرور بیشتر می شود و جلوگیری از تمایل مجدد برای خوردن شیرینی کار آسانی نخواهد بود. ضمن اینکه  در حال حاضر در بسیاری از میان وعده های خانگی و صنعتی از شکر استفاده می شود و این مسئله نیز به دریافت بی رویه قند های ساده دامن می زند.

برای کاهش میل به مصرف مواد قندی و شیرین راهکارهای زیر پیشنهاد می گردد: 

  • برنامه غذایی روزانه منظمی داشته باشید: 

اولین و موثرترین گام در جهت کنترل میل به مصرف مواد غذایی شیرین پیروی از یک برنامه غذایی سالم و اصولی می باشد . در بسیاری موارد حذف صبحانه و یا عدم مصرف میان وعده ها سبب گرسنگی شدید وبه دنبال آن افزایش تمایل به مصرف مواد غذایی شیرین می گردد.

  • میزان مصرف پروتئین را در وعده های غذایی و میان وعده ها افزایش دهید:

با افزایش دریافت پروتئین در وعده های اصلی و حتی میان وعده ها، حس سیری بیشتری را تجربه خواهید کرد و متوجه تغییرات زیادی در روند کنترل اشتهای خود خواهید شد.

  • مصرف فیبر را در رژیم غذایی روزانه خود افزایش دهید:

با افزایش دریافت فیبر و کاهش سرعت تخلیه معده و به دنبال آن،  کاهش سرعت جذب کربوهیدراتها از افت و خیز ناگهانی قند خون جلوگیری شده و تمایل به مصرف مواد قندی کاهش می یابد

  • مواد غذایی شیرین مفید و کم کالری را جایگزین کنید:

در میان وعده ها به جای مصرف کیک و شیرینی از مواد غذایی حاوی کالری و قند کمتر نظیر خرما ، انجیر خشک و شکلات تلخ و البته به میزان کم استفاده نمایید.

  • ورزش کنید:

با  انجام ورزش منظم و مداوم روزانه ضمن افزایش حساسیت به انسولین و پیشگیری از بسیاری بیماری های متابولیک وابسته به ان نظیر دیابت و ...، می توانید میل به مصرف مواد قندی را کنترل کنید.

  • از مکمل ها کمک بگیرید:

در برخی موارد تمایل زیاد به مصرف مواد قندی، به دلیل کمبود برخی ریزمغذی ها می باشد که در چنین مواردی پس از بررسی شرایط توسط کارشناس تغذیه مکمل های مورد نیاز تجویز شده و تمایل به مصرف مواد قندی کاهش می یابد.